Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

9 Σχόλια

23 03 2008
Tierra Izquierda

Ανακοινώσεις, που εκδίδουν οι Τοπικές Συνελεύσεις ΣΥΡΙΖΑ

4 04 2008
Στέλιος Καμπουρίδης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη συζητάμε και οργανωνόμαστε
– Απολογισμός της Πανελλαδικής – Καταληκτικό Κείμενο
– Καμπάνια για Ασφαλιστικό – Εργασιακά
– Προτάσεις για οργάνωση και δράση
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 17:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη
Ακολουθεί η θεατρική παράσταση «Αραβοϊσραηλινός Τσελεμεντές»

6 04 2008
Tierra Izquierda

Ανοιχτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Δημητρίου

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όλοι εμείς που απαρτίζουμε την Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγ. Δημητρίου, καλούμαστε να στηρίξουμε το ενωτικό μας εγχείρημα και να εφαρμόσουμε στην πράξη τις αποφάσεις της Συνδιάσκεψης.

Πραγματοποιούμε, λοιπόν, την 2η Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγ. Δημητρίου, στις 14/4/08 στις 7.00μ.μ. στα γραφεία του ΣΥΝ (Σμύρνης & Θουκυδίδου) για να αποφασίσουμε όλοι μαζί:

Πως παρεμβαίνουμε στα πράγματα:
στους εργαζόμενους
στη νεολαία
σε κοινωνικούς χώρους
στα τοπικά ζητήματα της περιοχής μας
Πως διευρύνουμε και οργανώνουμε τον τοπικό ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Με ποιες διαδικασίες συζητάμε και συναποφασίζουμε
Πως στηρίζουμε οικονομικά το εγχείρημά μας

8 04 2008
Ανδρεας Αντωνοπουλος

Ανοιχτή συνέλευση-συγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου.
16/4/08 στις 7.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου

8 04 2008
Δημήτρης

Ανοιχτή συνέλευση-συγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2008 στις 7:00 μμ
στο στέκι «ΑΝΤΙΚΡΥ», Αγ. Γλυκερίας 20.

19 04 2008
Στέλιος Καμπουρίδης

Γειά χαρά σε όλους

Στις 12 Απρίλη πραγματοποιήθηκε η Τοπική Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ του 6ου Διαμερίσματος με θέματα την αποτίμηση των αποφάσεων της Πανελλαδικής Σύσκεψης, την οργάνωση της δράσης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό και την επεξεργασία προτάσεων για την οργάνωση και δράση μας στο επόμενο διάστημα.
Η συνέλευση συγκέντρωσε περίπου 50 άτομα (ίσως κατώτερος αριθμός του αναμενομένου μιας και στην προηγούμενη είχε περισσότερο κόσμο, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό οφείλεται σε δικές μας αδυναμίες όσον αφορά στην οργάνωσή της). Το θετικό είναι ότι παραβρέθηκε κόσμος που δεν είχε ξανασυμμετάσχει σε προηγούμενη συνέλυση και έδειξε έντονη διάθεση ενεργοποίησης.
Η συζήτηση ήταν ανοιχτή, προτεραιότητα ήταν να μιλήσει ο κόσμος που για πρώτη φορά ερχόταν στη συνέλευση, ο οποίος και εξέφρασε τους προβληματισμούς του τόσο για την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για ζητήματα πολιτικού προγράμματος.
Αποφασίστηκε η συγκρότηση θεματικών επιτροπών για τα εργασιακά, τους μετανάστες και το περιβάλλον και δήλωσαν συμμετοχή περίπου 10 άτομα στην καθεμιά. Θεωρώ ότι η συγκρότηση θεματικών επιτροπών είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη δεδομένου ότι θα δώσει τη δυνατότητα ενεργοποίησης ενός δυναμικού που θέλει να συμβάλλει με τις ιδέες και τη δράση του σε ζητήματα που τον ενδιαφέρουν περισσότερο και θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει. Εξάλλου μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι οι θεματικές που προέκυψαν από τη συνέλευση είναι και απολύτως σχετικές με τα ιδιαίτερα προβλήματα του 6ου Διαμερίσματος, όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός μεταναστών, έχει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα (πυκνή δόμηση, έλλειψη δημόσιων χώρων και πρασίνου κλπ), ενώ η κοινωνική του σύνθεση αποτελείται κυρίως από εργαζόμενους που πλήττονται ιδιαίτερα από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των χαμηλών μισθών και της ανασφάλιστης εργασίας. Με λίγα λόγια υπάρχει σημαντικό πεδίο για παρέμβαση στο 6ο διαμέρισμα για αυτά τα ζητήματα και από αυτή την άποψη η συγκρότηση των συγκεκριμένων θεματικών επιτροπών πιστεύω πως είναι πετυχημένη. Ήδη προγραμματίζεται να συνέλθουν μετά το Πάσχα, γνωρίζω ότι η θεματική για τους μετανάστες στην οποία μετάχω θα συνέλθει στις 6 Μάη και είναι βέβαια ανοιχτή.
Προγραμματίστηκε επίσης συνεδρίαση του ανοιχτού συντονιστικού του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τις 8 Μάη στις 7 στα γραφείο του Περικλή Κοροβέση που λειτουργεί πλέον και σαν γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ 6ου Διαμερίσματος στην οδό Καμπάνη 2 και Αγίου Μελετίου, ενώ η επόμενη ανοιχτή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κατά τα μέσα με τέλη Μάη.
Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ 6ου Διαμερίσματος διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα το Μακεδονικό την Μεγάλη Δευτέρα στις 6μ.μ. στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, ενώ δημιουργήθηκαν και ομάδες δράσης και ενημέρωσης για το ασφαλιστικό ενόψει της συνέχισης συλλογής υπογραφών (όπως αποφάσισε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ) ώστε να μην εφαρμοστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Γενικά η συνέλευση ήταν πετυχημένη, αν και στο τέλος υπήρξε μια σχετική πίεση από πλευράς χρόνου και έτσι δεν κατέστη δυνατόν να βγουν κάποιες αποφάσεις-αιτήματα προς τη Γραμματεία σχετικά με το ζήτημα της συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και της πραγματικής συμμετοχής όλου του δυναμικού του στην κατάρτιση πολιτικού προγράμματος, παρόλο που υπήρξαν αρκετές θετικές παρεμβάσεις όσον αφορά αυτό το ζήτημα τόσο από ενταγμένους σε συνιστώσες όσο και από ανένταχτους.
Πάντως γενική θεωρώ ήταν η αποδοχή της άποψης ότι οι τοπικές συνελεύσεις δεν θα πρέπει να καταλήξουν να είναι ούτε απλά λέσχες προβληματισμού ούτε και εκτελεστές προειλημμένων αποφάσεων από τα πάνω. Τονίστηκε από αρκετούς συμμετέχοντες η ανάγκη οι κεντρικές θεματικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανοιχτές, ενώ εκφράστηκαν και ιδέες όσον αφορά στη λειτουργική σύνδεση των τοπικών συνελεύσεων-τοπικών θεματικών επιτροπών με τις κεντρικές θεματικές επιτροπές και τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε η συμμετοχή στου κατά τοπους ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι «διακοσμητική».
Θεωρώ ότι η σχετική συζήτηση μόλις έχει ανοίξει και ότι στην επόμενη συνέλευση θα γίνουμε πολύ πιο συγκεκριμένοι όσον αφορά αυτά τα ζητήματα (πρβλ στο site του ΣΥΡΙΖΑ την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, όπου και κατατίθενται προτάσεις προς τη Γραμματεία, ως προς την υλοποίηση των αποφάσεων της Πανελλαδικής. Να ένας καλός οδηγός για όλους τους τοπικούς ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε η φωνή μας να φτάνει δυνατά στη Γραμματεία και να απαιτεί την ενεργό συμμετοχή μας. Τη στιγμή μάλιστα που η Γραμματεία, εμφανίζεται ακόμα σχετικά αδρανής όσον αφορά στο ζήτημα αυτό…).
Περιμένω τα νέα σας και από τις άλλες τοπικές συνελεύσεις. Είναι πολύ σημαντικό να ανταλλάσουμε τις απόψεις και τις εμπειρίες μας από τους τοπικούς ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πού κινείται το πράγμα μέχρι στιγμής και πώς μπορούμε να παρέμβουμε ώστε οι τοπικές συνελεύσεις να γίνουν πραγματικές κυψέλες παραγωγής πολιτικής από τα κάτω. Αυτό είναι και το νόημα της δικτύωσης τελικά!

12 05 2008
Στέλιος Καμπουρίδης

ΣΥΡΙΖΑ 6ου Διαμερίσματος – Επιτροπή μεταναστών

Ο ΣΥΡΙΖΑ 6ου Διαμερίσματος Αθηνών συγκρότησε με απόφαση της τοπικής συνέλευσής του επιτροπή για τους μετανάστες, η οποία και συνεδρίασε για πρώτη φορά την Παρασκευή 9/5.
Τα ζητήματα που απασχόλησαν την επιτροπή είναι αυτά των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών και ιδιαίτερα το θέμα της ένταξής τους στο ελληνικό σχολείο, αλλά και της πρόσβασης των μεταναστών σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Αποφασίστηκε να προχωρήσουμε αρχικά σε μια απόπειρα καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης στο διαμέρισμά μας και στη συνεργασία με συλλογικότητες που ασχολούνται με τα προβλήματα των μεταναστών, έτσι ώστε να υπάρχει η βάση προκειμένου η προσεχής παρέμβασή μας στα παραπάνω ζητήματα να είναι στοχευμένη και αποτελεσματική.
Επίσης έγινε συζήτηση και κατατέθηκαν προτάσεις για δράσεις πάνω στα παραπάνω ζητήματα το επόμενο διάστημα.
Οι συνεδριάσεις της επιτροπής μεταναστών είναι ανοιχτές για όποιον ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει και να συμμετάσχει. Εντός των προσεχών ημερών προγραμματίζεται η επόμενη συνεδρίασή της, η οποία και θα ανακοινωθεί από το site του ΣΥΡΙΖΑ. Για περισσότερες πληροφορίες, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνεί με το e-mail stelioskam@hotmail.com«

19 06 2008
ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/06/2008 ΩΡΑ 20.00 ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ[ΓΡ.ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ 2]

Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ με θέματα :

1. Συζήτηση για τη μέχρι σήμερα γενική πορεία και δράση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση
και με τις αποφάσεις της τελευταίας Πανελλαδικής μας συνάντησης.
2. Συγκρότηση και λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου. Προτάσεις και μέτρα για
την καλύτερη οργανωτική και πολιτική λειτουργία και δράση.
3. Επιλογή θεμάτων και Προγραμματισμός δράσης για Χαλάνδρι.

18 09 2008
ΝΑΝΑ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: